22 noiembrie 2010

Pastrama de capra cu suc de rosii

Iata ingredientele de care ai nevoie, pentru 3 persoane:

- 400 grame de pastrama
- 2 cepe rosii potrivite
- 200 ml suc de rosii, de preferat facut in casa
- o radacina mica de telina 
- 30 ml ulei de masline
- usturoi, piper boabe, eventual sare, dupa gust.

Pastrama se pune in apa rece sa mai piarda din sare, daca este prea sarata. Pentru acest fel de mancare, carnea nu trebuie sa aiba grasime in exces, asa ca aceasta se curata cu un cutit potrivit. Apoi pastrama se taie in felii subtiri de 1 - 2 cm pe lungime, avand grija, de asemenea, ca in grosime sa nu depaseasca 1 cm, pentru o coacere mai rapida.
Dupa ce am pregatit pastrama, curatam ceapa si o taiem Julien. 
Radacina de telina se curata de coaja, se scoate miezul pufos si taie in acelasi mod ca si ceapa sau in felii mari (vezi mai jos de ce).
Pentru a pregati cum trebuie pastrama de capra,  aveti nevoie de o tigaie inalta ,cu capac, preferabil sa fie din teflon sau fonta. Puneti tigaia pe foc potrivit, adaugati uleiul si lasati 1 minut sa se incalzeasca. Adaugati bucatile de pastrama, lasati 2 -3 minute sa intre uleiul in carne si apoi puneti capacul la tigaie. Mai lasati alte 2 - 3 minute, intoarceti carnea si, dupa alte cateva minute, puneti ceapa pe deasupra pastramei . Daca vreti ca pastrama sa fie mai picanta, puteti adauga un ardei iute crud, taiat in felii mari. Dupa ce si-a lasat gustul, il puteti scoate din tigaie.
Dupa ce s-a innabusit ceapa, amestecati in tigaie si puteti sa adaugati telina. In functie de preferinte, telina se poate taia felii mari si dupa ce si-a lasat aroma se scoate din tigaie, sau in felii subtiri. Daca alegeti sa pastrati telina, aceasta are nevoie de alte 4 - 5 minute sa fie gata. E de preferat ca leguma sa nu fie prea patrunsa, hai sa-i spunem ca trebuie sa ramana "al dente", altfel isi pierde din gust.
Dupa, adaugati usturoiul, 4 - 6 catei, in functie de gust. Eu tai usturoiul in felii foarte subtiri. Daca alegeti ia il zdrobiti, aroma va fi una mult mai intensa. Dupa usturoi, amestecati in tigaie cateva secunde, pana se incorporeaza aroma, apoi adaugati sucul de rosii si piperul, dupa preferinte. 
Imi place sa servesc pastrama de capra cu cartofi la cuptor, despre care voi vorbi cu alta ocazie.
Pofta buna!

0 comentarii:

 
Powered by Blogger